Κολοκυθάκια τηγανητά τραγανά


Η πιο πετυχημένη μέθοδος για τραγανά και πεντανόστιμα κολοκυθάκια τηγανητά, που θα αγαπήσουν μικροί-μεγάλοι!!! Υπέροχο συμπληρωματικό πιάτο στα τραπέζια σας, ιδανικός μεζές για μπύρα.


Υλικά:
2 κολοκυθάκια μακρόστενα μεγαλούτσικα 
κομμένα σε λεπτά τετράγωνα κομμάτια ή  λεπτές ροδέλες
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
2/3 φλιτζ.τσ. αλεύρι για ο.χ.
2 πρεζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουτάκι.γλ. αλάτι

Εκτέλεση:
  • Φτιάχνουμε έναν πηκτό χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα με σύρμα. Εάν το μείγμα μας φαίνεται αραιό τότε συμπληρώνουμε με ακόμη λίγο αλεύρι.
  • Βάζουμε τα τεμαχισμένα κολοκυθάκια μέσα στο χυλό να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές τους.
  • Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει. Στραγγίζουμε την περίσσια χυλού από τα κολοκυθάκια κι έπειτα βάζουμε προσεχτικά το ένα δίπλα στο άλλο να τηγανιστούν. Αφού ροδίσει η μία πλευρά τους γυρίζουμε κι από την άλλη (συνολικός χρόνος τηγανίσματος σχεδόν 3 λεπτά). Αφού τα κολοκυθάκια μας κάνουν ωραία φουσκωτή κρούστα και πάρουν ομοιόμορφο χρώμα τα βγάζουμε από το καυτό λάδι και τα στραγγίζουμε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κολοκυθάκια μας.
  • Σερβίρουμε αλατίζοντάς τα και ραντίζοντάς τα με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
  • Τρώγονται από ζεστά έως χλιαρά!

Καλή σας απόλαυση!!!!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις