Αυγά με ψωμί στο φούρνο


Προχθές, εκεί που καθόμουν ωραία και καλά...σα να ένιωσα μια λιγουρίτσα... Δεν είχα φάει και μεσημεριανό και η ώρα ήταν περασμένη.... Κανένα αυγουλάκι σκέφτηκα να φτιάξω αλλά φοβήθηκα το "τηγάνι" βραδιάτικα μήπως και μετά το μετανιώνω όλη τη νύχτα... Μου ήρθαν τότε στο νου μου οι πατάτες με τα αυγά μάτια στο φούρνο που είχα φτιάξει και που σας άρεσαν πολύ, να αυτά εδώ!  
Για να φάω όμως όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σκέφτηκα να αντικαταστήσω τις πατάτες με ψωμί του τοστ που είχα και να φτιάξω κάτι πιο "casual". Πρόσθεσα μερικά απλά υλικά που είχα στο ψυγείο και βγήκε ένα σνακ φανταστικό! Τι να σας λέω...! Πολύ χορταστικό και καθόλου βαρύ... Το ονόμασα γεύμα "meal-ner" από το meal=γεύμα και το dinner=δείπνο, πως λέμε "brunch" από το breakfast=πρωινό και το lunch=μεσημεριανό γεύμα...? 'Ανετα το συγκεκριμένο σνακ μεταφέρεται στην πρωινο-μεσημεριανή ζώνη όπως κάνουν στις "Αμερικές" και στις "Γαλλίες"... Να μη σας τα πολυλογώ όμως, να σας δείξω πως τα έφτιαξα..:
Για 4 κομμάτια χρειαζόμαστε:
4 φέτες ψωμί του τοστ 
σταρένιο/σίκαλης/ολικής κ.λ.π.
4 μικρά αυγά 
κέτσαπ
τυρί για τοστ κομμένο σε λωρίδες
γαλοπούλα για τοστ κομμένη σε λωρίδες
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
ελάχιστο ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε μία μία φέτα ψωμί και κάνουμε στο κέντρο ένα μικρό βαθούλωμα ώστε να δημιουργηθεί ένα μικρό λακουβάκι.
  • Αλείφουμε παντού από μια μικρή ποσότητα κέτσαπ και σκορπάμε από πάνω λίγη ρίγανη.
  • Γύρω γύρω στις κενές άκρες του ψωμιού προσαρμόζουμε τις λωρίδες γαλοπούλας και πάνω τους τις λωρίδες τυριού σχηματίζοντας έτσι "κορνίζες" που στο κέντρο τους θα υπάρχει κενός χώρος για το αυγό. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί (όχι να ξεροψηθεί).
  • Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο και με προσοχή σπάμε τα αυγά μέσα στις λακουβίτσες των ψωμιών. Ραντίζουμε πάνω από κάθε κρόκοι από ελάχιστο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 4 λεπτά ίσα να γίνουν τα ασπράδια και να σταθεροποιηθούν οι κρόκοι.
  • Αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με μαΪντανό και απολαμβάνουμε, ιδανικά σπάζοντας τις άκρες του φρυγανισμένου ψωμιού και βουτώντας τις στους κρόκους!

Είναι σκέτη απόλαυση! Σας δίνω το λόγο μου!

Γίνετε μέλος της  facebook ομάδας μας και fan κοινό στη facebook σελίδα μας!

Σας φιλώ :*
Μαριφάνη 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις