Παγωτό στρατσιατέλα


Αφήνω τις εισαγωγές...είναι η ώρα για παγωτό!!!



Υλικα για 2μισι λίτρα παγωτό:
1 φάκελος garni βανίλια για σαντιγί+το γάλα που αναγράφεται στις οδηγίες
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί (κρύο απ' το ψυγείο)
1 ζαχαρούχο γάλα (κρύο απ' το ψυγείο)
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
1 σφηνάκι βότκα, κονιάκ ή ρούμι
1 πλάκα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη με μαχαίρι
σιρόπι σοκολάτας (για χειροποίητο σιρόπι πατήστε εδώ) ή έτοιμο 


Εκτέλεση:

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνει αφράτο και να αποκτήσει όγκο. Το βάζουμε σκεπασμένο για λίγη ώρα στο ψυγείο.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κονσέρβα φυτικής σαντιγί να διπλασιαστεί κι αυτή και προσθέτουμε ανακατεύοντας το ζαχαρούχο γάλα, το ποτό και τη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα χτυπώντας τα σε δυνατή ταχύτητα.
  • Αδειάζουμε σε τάπερ τη μισή ποσότητα και ρίχνουμε και το σιρόπι (η ποσότητα σύμφωνα με το γούστο του καθένα) και έπειτα αδειάζουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα.
  • Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε απαλά ώστε να κάνει "νερά" στο εσωτερικό το σιρόπι.
  • Κλείνουμε καλά το τάπερ και παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Έπειτα βγάζουμε, ανακατεύουμε λίγο με ένα πιρούνι και σκορπάμε μέσα στο μείγμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μ'αυτόν το τρόπο η σοκολάτα δεν θα "καθίσει" στο κάτω μέρος του παγωτού αλλά θα μείνει σκορπισμένη μέσα στο μείγμα.
  • Συνεχίζουμε το πάγωμα για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρισμα, ιδανικά ετοιμάζουμε το παγωτό μας απ' το προηγούμενο βράδυ.
  • Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.



Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις