Πιπεριές γεμιστές με μανιτάρια και τραχανά



Λατρέψατε τη συνταγή μου για πιπερίτσες γεμιστές με φέτα  (συνταγή εδώ )!!!!! Η επιθυμία  πολλών αναγνωστών που ερχόμαστε σε επαφή μέσω της σελίδας και της ομάδας μας στο facebook (γίνετε μέλη εδώ ) για παρόμοιες εύκολες συνταγές ήταν η αφορμή για να κάνω τη συγκεκριμένη συνταγή ακόμη πιο χορταστική. Πιπεριές γεμιστές με μανιτάρια λοιπόν! Κατάλληλη για όσους αποφεύγουν το κρέας και λατρεύουν τα μανιτάρια, όσους θέλουν κάτι υγιεινό αλλά και γρήγορο ή όσους ψάχνουν ένα καλό συνοδευτικό ενός κυρίως γεύματος!!! 






Υλικά για 4 άτομα:
8 πιπεριές κέρατο πράσινες (μεγαλούτσικες)
4 φρέσκα μανιτάρια portobello τεμαχισμένα σε μικρά κομματάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 κ.σ. τραχανάς (χρησιμοποίησα χειροποίητο, με γάλα)
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 κουτ.σ. γιαούρτι 
1/2 φλιτζ.τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο
6-7 φυλλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε, σκουπίζουμε, σχίζουμε κατά μήκος τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια τους. 
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 5 κουτ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τραχανά ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα ελαφρώς να σοταριστούν. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Αλατοπιπερώνουμε (ανάλογα το γούστα μας) και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα υλικά μέσα στα υγρά τους με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφού τα υλικά θα έχουν "μαραθεί" και θα έχουν πιει τα υγρά τους κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και το γιαούρτι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία τους.
Γεμίζουμε τις πιπεριές μας με τη γέμιση όσο το δυνατό ομοιόμορφα και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη σφιχτά.  Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'΄βαθμούς για 30' λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα οι πιπεριές και κάνουν κρούστα στην επιφάνεια τις γέμισης!
Σερβίρουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι προαιρετικά!

Για να γίνετε μέλος της ομάδας μας στο facebook πατήστε εδώ
Για τη σελίδα μας στο facebook πατήστε εδώ




Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις