Τονοφαρφάλες


Καλησπέρα σας φίλοι μου!!! 
Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όλο και πιο έντονη είναι η ανάγκη για εύκολα πιάτα που δεν θα μας κρατάνε στο "πόδι" μέσα στο...καμίνι που λέγεται "κουζίνα" (ειδικά αν δεν δουλεύει ο απορροφητήρας ή δεν υπάρχει άνετο παράθυρο να μπαίνει λίγο αέρας καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι να ...ξεμπερδεύουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα).... 
Οι "τονοφαρφάλες" είναι -όπως λέει και το όνομα που τους έδωσα" μια διασταύρωση ζυμαρικών με μια νόστιμη σάλτσα τόνου και γαρνιρισμένα με πικάντικη πάπρικα και μαϊντανό...


Υλικά για 4 άτομα:
1 πακέτο φαρφάλες
2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματοχυμός
2 σφηνάκια ούζο
1 κουτ.σ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. πιπέρι
1/2 κουτ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη
ελαιόλαδο
αλάτι
πάπρικα καυτερή για το πασπάλισμα
ψιλοκομμένο μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ίσα ίσα να γυαλίσει.
  • Στραγγίζουμε τον τόνο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστεί μαζί με το κρεμμύδι και ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το ούζο και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και αλάτι (κατά το γούστο μας) και συμπληρώνουμε με 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό. Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να δέσει ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην κολλήσει ο τόνος. Εάν κρίνουμε αναγκαίο διορθώνουμε το αλάτι ή προσθέτουμε λίγη ακόμη ζάχαρη στην περίπτωση που η σάλτσα μας φαίνεται ακόμη ξινή.
  • Στο μεταξύ βράζουμε μπόλικο νερό χωρίς αλάτι σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα και ετοιμάζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού που συστήνουν οι οδηγίες τις συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε, μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  • Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζουμί της σάλτσας και ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μας να κοκκινίσουν ελαφρά και να πάρουν νοστιμιά.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και γαρνίρουμε με λίγη καυτερή πάπρικα!!!

Μια εύκολη νοστιμιά γεμάτη αρώματα καλοκαιριού!

Καλή σας όρεξη!!!!

Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Αν ρίξεις ζεστό νερό στη σάλτσα με τον τόνο θα ξενοστιμίσει μετά βεβαιότητας. Πρέπει να έχεις βράσει πρώτα τα μακαρόνια, να έχεις κρατήσει νερό από το βρασμό τους και αυτό να ρίξεις στη σάλτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως κι αν το φτιαξετε θα βγει πεντανοστιμο....μετα βεβαιοτητας... ;)

      Διαγραφή
  2. ό,τι δεν φτάνει η αλεπού το κάνει κρεμαστάρι, το να χρησιμοποιείς λεξιλόγιο που δεν σου ταιριάζει μόνο και μόνο για να κοροϊδέψεις κάποιον που δεν τον φτάνεις είναι γελοίο. Βάζεις και ερωτηματικό.... Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σου, τη θεωρώ προσβλητική και χαμηλού επιπέδου και οπωσδήποτε ήταν η τελευταία μου επίσκεψη εδώ. Αντί να πεις ευχαριστώ που σου πρότεινα τρόπο για βέλτιστα αποτελέσματα, χλευάζεις κι όλας. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κατι ακομα: Θα ηθελα πολυ να μαθω ποιος/ποια ειστε και για ποιο λογο θα πρεπει να φτασω και να παραδειγνατισω εγω απο εσας! Παγματικα, ποια ειναι η ιδιοτητα σας και η σημαντικοτητα σας? Και πως μπορειτε να κρινετε εσεις το επιπεδο μου απο μια συνταγη και απο ενα "λογιπαιγνιο"? Θα ηθελα πολυ να σας γνωρισω και να ερθουμε σε επαφη λιγο πιο "ιδιωτικα". Ισως πραγματικα να εχω να μαθω καποια πραγματα απο εσας. Ειλικρινα καθε κριτικη και συμβουλη μου ειναι πολυ σημαντικες για να μπορω να γινομαι καλυτερη. Δε μαθαινουν μονο οι αναγνωστες μου απο μενα αλλα και εγω απο αυτους!!! Το email μου ειναι xanthaki.m89@gmail.com. Μπορειτε επισης να με βρειτε στο f/b με το ονομα Marifani Xanthaki. Περιμενω με ενδιαφερον την οποια αποκριση σας.

      Διαγραφή
  3. Ολα αυτα που μου λετε μου φαινονται εντελως ασχετα. Ουτε σας μιλησα με τροπο αναρμοστο ουτε σας χλευασα μα ουτε και εθεσα...ερωτατικα οπως λετε. Φυσικα καθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη. Στις συνταγες μου σας δινω καποιες βασικες ιδεες κι εσεις ειστε ελευθερος/η να τις προσαρμοσετε οπως θελετε. Εαν το blog μου δε σας αρεσει δεν ειστε υποχρεωμενος/μενη να το συμβουλευεστε. Αποδειξη για ολα αυτα ειναι οτι παρ ο.τι εχω την επιλογη να αποκρυψω το σχολιο σας, επελεξα να το δημοσιευσω χωρις φοβο και παθος οπως επισης και την απαντηση μου. Σας ευχαριστω πολυ παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προσβλήθηκα από την απάντηση, η οποία, έτσι όπως έχει γραφεί δείχνει εμπαιγμό. Ωστόσο συγγνώμη που σας στενοχώρησα, δεν έπρεπε, οι συνταγές σας είναι αξιόλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει λογος να στεναχωριεστε αλοιμονο! Ηταν....επικοινωνιακο λαθος! Ενδεχομενως να ερμηνευτικε ο τροπος που σας απαντησα λανθασμενα επειδη απλα δεν με παρακολουθουσατε απο παλια και δεν μπορεσατε να καταλαβαιτε τον τροπο που μιλαω και που πολλες φορες εκφραζομαι με λογοπαιγνια!!! Δεν υπαρχει κανενα προβλημα να ξερετε αλοιμονο. Για ο.τι θελησετε μη διστασετε να με ρωτησετε!!! Να'στε καλα και καλα μαγειρεματα :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις