Πιπεριές γεμιστές με αλαντικά


Καλώς τους! Καλώς ορίσατε και πάλι στις λιχουδιές μου!

Για σήμερα σας έχω τέλειο μεζέ! Μετά την απίστευτη ανταπόκρισή σας στις πιπεριές γεμιστές με φέτα είμαι πάλι εδώ με βασικό υλικό τις πιπεριές και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά η γέμισή τους είναι υπέρ ενισχυμένη με αλαντικά και μερικά ακόμη υλικά... Υπέρτατος μεζές για να συνοδεύσει την παγωμένη μπύρα σας στα φιλικά "τσιμπούσια" του καλοκαιριού αλλά και ως συνοδευτικό κρεατικών!!!


Τα υλικά μας:
12 πιπεριές κέρατο (πράσινες/πορτοκαλί)
8 φέτες μπέικον  ψιλ/μένες
8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλ/μένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλ/μένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουτ.σ. κέτσαπ
2 κουτ.σ. μουστάρδα
1 κουτ.γλ. κοφτό πάπρικα
μοσχοκάρυδο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού
4 κουτ.σ.ελαιόλαδο
ρίγανη για πασπάλισμα
αλάτι

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια τους. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλαντικά μαζί με τα τυριά, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα μισά κομματάκια σκόρδου και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ρίγανης και του ελαιολάδου. Το αλάτι το ρυθμίζουμε σύμφωνα με τα γούστα μας έχοντας όμως υπ' όψιν ότι τα τυριά είναι αρμυρά ήδη οπότε το αλάτι καλύτερα να πέσει με μέτρο.
  • Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τις πιπεριές (όχι ξέχειλα) με τη γέμιση και βάζουμε τις πιπερίτσες τη μία σφιχτά δίπλα στην άλλη σε ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες πιπεριές. Εάν μας περίσσεψε γέμιση την απλώνουμε στην επιφάνεια των πιπεριών για να κάνουν κρούστα.
  • Σκορπίζουμε διάσπαρτα το υπόλοιπο σκόρδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  • Ραντίζουμε με ελάχιστο επιπλέον λαδάκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά ή έως ότου ξεροψηθούν οι πιπεριές!
  • Αφήνουμε να χλιάνουν και τις "καρφώνουμε" κατά πλάτος με μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να θωρακίσουμε καλά τη γέμιση και να σερβιριστούν ομοιόμορφα!
Σημείωση: Στο ψήσιμο θα προκείψουν αρκετά υγρά, δεν τα πετάμε όμως παρά τα αφήνουμε για να σερβίρουμε τις πιπεριές περιχυμένες με αυτό.
Αυτό ήταν, πανεύκολο και άκρως καλοκαιρινό <3
Καλή σας όρεξη
Μαριφάνη <3


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις