Ρολάκια με μπισκότο



Γεια σας και πάλι γεια σας!!!
Είμαι κι απόψε εδώ για να σας δώσω μια συνταγούλα απλή και γευστική για υπέροχα τραγανά ρολά μπισκότου. Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι αν όχι απαραιτήτως όλοι, αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχετε τα υλικά και αύριο πρωί πρωί -για να μην πω και τώρα και φανώ υπερβολική- θα τρέξετε ολοταχώς στην κουζίνα να τα ετοιμάσετε!!!! Τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, τραγανό μέχρι και 3 μέρες...εάν φυσικά προλάβουν και μείνουν στοκ μέχρι τότε!!!


Υλικά για 24 ρολάκια
1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα γεμιστά σοκολάτας κομματιασμένα
3 κουτ.σ. δημητριακά σοκολάτας (ή ό,τι άλλο υπάρχει)
1/2 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα
1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού
1 κουτ.σ. κονιάκ
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  • Κόβουμε προσεκτικά τα φύλλα σε 4 ίσα παραλληλόγραμμα .
  • Ανακατεύουμε απαλά σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα (δεν τα θέλουμε τελείως σκόνη) μαζί με τα δημητριακά, την μαρμελάδα, την πραλίνα και το κονιάκ. Δεν πρέπει το μείγμα να γίνει τελείως λιωμένο, για να "βρίσκουμε¨τα κομματάκια την ώρα που τρώμε τα ρολάκια.
  • Παίρνουμε ένα ένα τα φυλλαράκια και βάζουμε από μια μικρή ποσότητα γέμισης στη μέση της κάτω πλευράς απλώνοντάς τη ελαφρά (όχι ξέχειλα για να μη βγει έξω στο ψήσιμο).
  • Απαλά, διπλώνουμε τις πλαϊνές ακρούλες προς τα μέσα και έπειτα ρολάρουμε σιγά σιγά τα φυλλαράκια μας.
  • Σε ελαφρά βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί, βάζουμε το ένα ρολάκι δίπλα στο άλλο. Τα αλείφουμε επιφανειακά με λίγο νεράκι και σπορέλαιο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180' βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!!!!


Καλή σας επιτυχία!!! 
Τα φιλιά μου, 
Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις