Αυγά μάτια special στο φούρνο


Γεια σας φίλοι μου!!!! Σας έχω κάτι πολύ πρακτικό και υγιεινό για σήμερα!!! Απολαύστε τα μελάτα αυγουλάκια σας όχι τηγανητά, αλλά φουρνιστά για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα!!! Μαγειρεύονται υπέροχα στο φούρνο παρέα με πατάτες και μερικά ακόμα υλικά....!!! Διάβαζα από παλιά ότι τα αυγά ψήνονται στο φούρνο και γίνονται μελάτα αλλά δεν είχα επιχειρήσει να τα φτιάξω. Τώτα το επεδίωξα, πέτυχε, άρεσε και τώρα σας προτείνω να τα δοκιμάσετε κι εσείς!!!


Για 3 άτομα χρειαζόμαστε:
3-4 αυγά 
2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
4-5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
1 φλιτζ.τσ. κίτρινα τυριά τριμμένα
3 κουτ.σ. κέτσαπ
1 κουτ.σ. μουστάρδα
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη

Ας μαγειρέψουμε:
  • Mισοτηγανίζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί μας και τις στρώνουμε σφιχτά τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Απλώνουμε τις φέτες γαλοπούλας και συνεχίζουμε από πάνω με τις ροδέλες ντομάτας.
  • Χτυπάμε με σέικερ τη μουστάρδα μαζί με την κέτσαπ, το λάδι και τη ρίγανη.
  • Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού με τη σάλτσα.
  • Σκορπάμε τα τυριά να πάνε παντού.
  • Σπάμε προσεκτικά τα αυγά επιφανειακά ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς του αέρα ίσα ίσα να σταθούν τα ασπράδια όπως ακριβώς συμβαίνει στο τηγάνι!!!! Μην τα αφήσετε περισσότερο για να μην σας σφίξει ο κρόκος.

Ελπίζω να σας αρέσουν τα μελάτα-σπέσιαλ αυγουλάκια σας!!!

Καλή σας όρεξη, τα φιλιά μου <3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις