Cheese cake σε στρώσεις με κουραμπιέδες


Σας περίσσεψαν κουραμπιέδες απ' τις γιορτές και βαρεθήκατε να τους τρώτε μέχρι να καταναλωθούν? 
Φτιάξτε ένα cheese cake πανεύκολο και αέρινο και "κρύψτε" μέσα τους κουραμπιέδες που απέμειναν!!! Είναι τόσο μα τόσο γευστικό το γλυκάκι αυτό που κανείς δεν θα καταλάβει..το μυστικό που κρύβει μέσα του!!!



Υλικά για ένα μεσαίο τσέρκι ή 6 ατομικά μπολ:
1/2 κιλό κουραμπιέδες
2 σφηνάκια λικέρ κουαντρό ή μπράντι
2 κουτ.σ. γάλα
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
2 κεσεδάκια γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 
2 κουτ.γλ. άχνη ζάχαρη
μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή άλλο της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:
  • Με τα χέρια ή στο μπλεντερ θρυμματίζουμε τις κουραμπιέδες να γίνουν σκόνη. Μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε το κουαντρό, το γάλα και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το μισό μείγμα σχηματίζοντας τη βάση. Εναλλακτικά ισομοιράζουμε σε μπολ.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί να αφρατέψει και προσθέτουμε και τα γιαούρτια με την άχνη μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία κρέμα.
  • Στρώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση και συνεχίζουμε απλώνοντας μια δεύτερη λεπτή στρώση μπισκότου με προσοχή να μην ανακατευθεί με την κρέμα.
  • Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα με προσοχή και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία στρώνοντας τη μαρμελάδα μας αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει με κουτάλι να μαλακώσει.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν το σερβίρισμα ή ακόμα καλύτερα φτιάχνουμε το γλυκό μας από το προηγούμενο βράδυ.

Καλή σας απόλαυση!!!
Φιλί :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις