Πανσέτες φούρνου με πορτοκάλι


Γεια σας φίλοι μου καλοί!!!
Για σήμερα σας έχω μια πανεύκολη συνταγή για πανσέτες φούρνου με πορτοκάλι και φανταστική μαρινάδα...ένα φαγάκι γλύκισμα! Συνοδέψτε το με ρύζι ή πατάτες τηγανητές!!!


Υλικά: 
10 πανσέτες 
χυμός από 2 πορτοκάλια 
1 μικρό πορτοκαλάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1 κουτ.σ. μέλι
1 κουτ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ: Χτυπάμε σε σέικερ το χυμό μαζί με το μέλι, το λάδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο (η δοσολογία ανάλογα με τα γούστα μας) μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μαρινάδα.
  • Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα μαρινάδας κι έπειτα στρώνουμε τα 2 πρώτα κομμάτια πανσέτας.Σκορπάμε πάνω τους λίγα κομματάκια απ' το σκόρδο και αλείφουμε από πάνω τους πάλι μια μικρή ποσότητα μαρινάδας, σκορπάμε λίγο σκόρδο και ξανά από πάνω άλλα 2 κομμάτια πανσέτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια πανσέτας.  Τη μαρινάδα που θα περισσέψει την κρατάμε στο ψυγείο για να την χρησιμοποιήσουμε την άλλη μέρα στο ψήσιμο.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ (εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε φροντίζουμε η διαδικασία αυτή να γίνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το μαγείρεμα).
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε τις πανσέτες τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Σκορπάμε πάνω και ενδιάμεσα στις πανσέτες τα κομματάκια πορτοκαλιού και την υπόλοιπη μαρινάδα (ακόμα και αυτήν που παραμένει στο μπολ). Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο και όση ρίγανη θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 175' βαθμούς για 30' λεπτά κι έπειτα γυρνάμε τις πανσέτες μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Για να μη μας στεγνώσουν φροντίζουμε να υγραίνουμε τις πανσέτες ραντίζοντας με τα ζουμάκια του ταψιού.

Καλή σας όρεξη!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις