Αρμυρό γιαουρτοκέικ



Γεια σας και πάλι φίλοι και αναγνώστες μου!!!
Σήμερα σας έχω μια συνταγούλα εύκολη για πεντανόστιμο αρμυρό γιαουρτοκέικ ό,τι πρέπει για σνακ και ιδανικό για όλες τις ώρες τις ημέρας!!! Τέλειο για το σχολείο και τη δουλειά όπως και για μπουφεδάκια γιορτινών πάρτυ!!! 
Η υφή του είναι αρκετά πυκνή και κρατάει λίγη υγρασία λόγω του γιαουρτιού! 


Υλικά για 1 μεγάλη μακρόστενη φόρμα ή 2 μικρότερες:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 φλιτζ.τσ. σπορέλαιο
4 αυγά χτυπημένα
400-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2φλιτζ.τσ. φέτα θρυμματισμένη
1 1/2 φλιτζ.τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο
12 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
1/2 παριζάκι ψιλοκομμένο
6-7 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με το σπορέλαιο κι έπειτα ρίχνουμε και τα αυγά.
  • Απαλά ενσωματώνουμε  με ένα κουτάλι τα τυριά και τα αλλαντικά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά (γιατί τα τυριά είναι ήδη αρμυρά) και ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο.
  • Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα μέτριας πυκνότητας προς σφιχτό. Δεν  το "ζορίζουμε" για να χωρέσει όλη την ποσότητα της φαρίνας οπότε αυτό σημαίνει ότι η δοσολογία που αναφέρω ενδέχεται να διαφέρει λίγο...εξαρτάται από την πυκνότητα του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και από το μέγεθος των αυγών.
  • Τέλος με το κουτάλι μας ανακατεύουμε και τον μαϊντανό να σκορπιστεί καλά μέσα στο μείγμα.
  • Περνάμε με λίγο σπορέλαιο τη φόρμα μας και αδειάζουμε το μείγμα κουνώντας λίγο να στρωθεί ισομερώς.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 με 1' ώρα. Ελέγχουμε μετά τα πρώτα 30' λεπτά το εσωτερικό του κέικ στο κέντρο του με ένα μαχαιράκι για να ελέγξουμε την πρόοδο του ψησίματος.
  • Όταν το κέικ μας σταθεροποιηθεί καλά και πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε!!!!
Καλή σας επιτυχία!!!!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις