Μουσακάς με χτυπητή μπεσαμέλ (χωρίς βράσιμο)


Αγαπάτε μουσακά. Αλλα φοβάστε μη σβολιάσει η μπεσαμέλ σας κατά την παρασκευή της. Η λύση? Χρησιμοποιήστε τις αναλογίες των υλικών που σας δίνω τα οποία είναι ολόιδια με την κλασική μπεσαμέλ και απλά ΜΗΝ ΤΗ ΒΡΑΣΕΤΕ!!! Η μπεσαμέλ σας θα ψηθεί ομοιόμορφα και θα γίνει πεντανόστιμη.

Δείτε πως το έκανα εγώ:



Υλικά για ένα μέτριο ταψί:
3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
( ξεπικρισμένες και καλά στεγνωμένες)
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε οβάλ φέτες
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκ.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πυραμίδα πελτές ντομάτας
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι-πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
2 μικρά αυγά χτυπημένα
750ml γάλα
2 κουτ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
κορν φλάουρ ή αλεύρι μπλε (όσο σηκώσει)
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
κεφαλοτύρι τριμμένο ή σκληρό τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:
  1. Ξεκινάμε με τον κιμά: Τσιγαρίζουμε σε ζεστό λάδι ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε μέσα τον κιμά να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το δαφνόφυλλο και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ίσα ίσα να καλύπτονται. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και σωθούν τα πολλά υγρά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το δαφνόφυλλο και αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα μας.
  2. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες να χρυσαφίσουν και τις στραγγίζουμε. Ομοίως εργαζόμαστε και με τις μελιτζάνες (εναλλακτικά της ψήνουμε στο γκριλ αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο).
  3. Ώρα για την μπεσαμέλ....! Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ το γάλα μαζί με τη λιωμένη μαργαρίνη κι έπειτα ενσωματώουμε και τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι (όχι πολύ γιατί το τυρί μας θα είναι από μόνο του αρμυρό) και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ή το κορν φλάουρ μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες.
  4. Λαδώνουμε πολύ ελαφρά το ταψί μας και στρώνουμε πρώτα τις μελιτζάνες, έπειτα μια μικρή ποσότητα κιμά, μετά τις πατάτες μας, τον υπόλοιπο κιμά μας και τέλος την μπεσαμέλ.
  5. Πασπαλίζουμε με το τυρί ομοιόμορφα και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάστεων για τουλάχιστο 1 ώρα ή έως ότου ροδίσει η επιφάνειά του!!!
  6. Έτοιμο και πεντανόστιμο!!!!


Καλή σας όρεξη!!!!


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις