Κορμός μόκα


Για όσους αρέσει ο κλασικός κορμός αλλά βαρέθηκαν τη σοκολάτα!

Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 φλιτζανάκι του καφέ  ζαχαρούχο γάλα
1 πλάκα μαργαρίνη
1 1/2 κουτ.σ. στιγμιαίος καφές (χρησιμοποιώ decaf)
1 κουτ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
λικέρ baileys ή καφέ ή kahlua για το ράντισμα των μπισκότων
λίγο γάλα -//-  -//-

Εκτέλεση:

  1. Σπάμε τα μπισκότα μέσα σε ένα μπολ. Τα ραντίζουμε με το ποτό ή το γάλα.
  2. Λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη και αφού λιώσει προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τον καφέ και τη ζάχαρη ανακατεύοντας γρήγορα με τον αυγοδάρτη. Το μείγμα θα πρέπει  να πάρει κιτρινο-καφέ χρώμα.
  3. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω απ' τα σπασμένα μπισκότα και με απαλές κινήσεις τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα, τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις