Φιλέτο σολομού με σάλτσα πορτοκαλιού

Γεια σας φίλοι μου!

Αν και στο ψάρι είμαι πολύ δύσκολη, σας προτείνω την παρακάτω συνταγή για φιλέτο σολομού με μια υπέροχη σάλτσα από πορτοκάλι η οποία πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει και τους πιο ...μυστήριους σαν κι εμένα. Τα υλικά είναι λίγα, συνθέτουν όμως ένα νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο. 
Και μην ξεχνάτε...: Ο σολομός είναι μια καλή πηγή Ω-3 λιπαρών , τα "καλά" λιπαρά δηλαδή που ζητά ο οργανισμός μας για να διατηρήσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και της καρδιάς, σε καλή κατάσταση! 



Υλικά για 3 άτομα:
3 μεγάλα φιλέτα σολομού
χυμός από 2 ζουμερά πορτοκάλια
χυμός από 1 λεμόνι
3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. μουστάρδα σκόνη ή 1 κουτ.σ. κλασική 
αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα σέικερ χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ευρύχωρο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Πολύ πιθανόν το ζουμί να  φανεί περίσσιο αλλά στην πορεία λιγοστεύει σημαντικά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200' βαθμούς και τοποθετούμε στη χαμηλή σκάλα το ταψί. Αφήνουμε για 15' λεπτά να ψηθεί η πάνω μεριά τους κι έπειτα με προσοχή για να μη μας διαλυθούν τα φιλέτα, γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 15' λεπτά.
  4. Μετά από αυτό το διάστημα τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση του φούρνου μας τα φιλέτα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180' βαθμούς, για ακόμη ένα τέταρτο. Με αυτόν τον τρόπο τελειοποιούμε το ψήσιμο του σολομού μας στο "γκριλ".
  5. Τέλος, κι αφού περάσει κι αυτός ο χρόνος γυρίζουμε για ακόμη μία φορά τα φιλέτα μας να ψηθούν για 5-10 λεπτάκια  ή έως ότου σχηματίσει μια ελαφριά ρόδινη κρούστα η επιφάνειά τους και δέσει η σαλτσούλα!
  6. Αφήνουμε τα φιλέτα μας να "ηρεμίσουν" με μισάνοιχτο το φούρνο μας τουλάχιστον για 10' λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τα φιλέτα μας περιχύνοντας λίγο από τη σάλτσα πορτοκαλιού που σχηματίστηκε στο ταψί.  Ιδανικό συνοδευτικό? Τρυφερό βραστό μπρόκολο!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις