Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα μους- γιαουρτιού με τραγανά μπισκότα


Καλησπέρα σας καλοί μου φίλοι!!!

Το καλοκαίρι τελείωσε και οι "λιχουδιές" μου επιστρέφουν και πάλι στις "οθόνες" σας με μεγάλη λαχτάρα και ενθουσιασμό!!!
Μας λείψατε πολύ κι αυτό δεν μπορώ να το κρύψω...

Για να γιορτάσουμε την "έλευση" της πολλά υποσχόμενης νέας σεζόν σας έχω ένα τέλειο γλυκάκι, μια αέρινη τούρτα μους- γιαουρτιού με τραγανή βάση σοκολατένιων μπισκότων διακριτικά αρωματισμένη με κανέλα την οποία και ετοίμασα πριν μερικές μέρες για τα γεννέθλια της αγαπημένης μου ξαδέρφης..!!!

Δεν μακρυγορώ και μπαίνω αμέσως στο...γλυκό!
 
 

Υλικά για μια μεσαίας διαμέτρου τούρτα 8 κομματιών:
Για τη μους γιαουρτιού
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη άχνη
λίγο ξύσμα λεμονιού

Για την τραγανή βάση:
1 μεγάλο πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
1/2 πλάκα μαργαρίνη
1 κοφτό κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη

Για τη διακόσμηση:
Φρέσκες ρόγες σταφυλιού ή άλλο φρέσκο φρούτο τις αρεσκείας σας
1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζ.τσ. νερό
2 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση:
  1. Περνάμε στο μούλτι τα μπισκότα ώσπου να πάρουν μορφή πούδρας. Λιώνουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε μέσα σ' αυτήν την κανέλα και αναιγνύουμε μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Στρώνουμε το μείγμα με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού μέσα σε ένα τσέρκι ή πυρέξ σχηματίζοντας έτσι τη βάση της τούρτας μας. Αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά.
  2. Στο μεταξύ με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος σε μορφή σαντιγύ. Παίρνουμε ένα δεύτερο μπολ και αφρατεύουμε με το μίξερ το γιαούρτι. Ενσωματώνουμε τα 2 μείγματα χαμηλώνοτας την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε και το ξύσμα.
  3. Απλώνουμε πάνω απ' τη βάση μπισκότων την μους γιαουρτιού και τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
  4. Για να φτιάξουμε ωραία διακόσμηση με φρέσκα φρούτα και ξυλάκια κανέλας, βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό κι αφού κρυώσει καλά το σιροπάκι που θα προκύψει τα βυθίζουμε μέσα. Αποσύρουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα. Με αυτό ον τρόπο θα δώσουμε όμορφη γυαλιστερή όψη όπως αυτή των ζαχαροπλαστείων.
  5. Λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα μας ξεφορμάρουμε πολύ προσεκτικά και στολίζουμε με τα "γλασαρισμένα" φρούτα μας!
 
Σας  υπόσχομαι ότι θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!!!
 
Καλή σας απόλαυση!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας