Κουλουράκια τριφτά βουτύρου-βανίλιας

Γεια σας φίλοι μου!

Όπως ανέφερα και στην ομάδα μας στο blog τα κουλουράκια που ετοίμασα για φέτος το Πάσχα...μάλλον δε θα μας φτάσουν (παρ' όλο του ότι η δόση μας έβγαλε σχεδόν 60 κομμάτια). Ήρθαν στο νησί μας πολλοί συγγενείς και φίλοι και τα πεσκέσια μας θα αυξηθούν παρά τα σχέδιά μας...!

Γι' αυτό κι εγώ, αποφάσισα να κάνω ακόμη μια δόση για κουλουράκια να συμπληρώσουν τα προηγούμενα. Αυτή τη φορά όμως επέλεξα μια καταπληκτική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που πέτυχα στο ένθετο περιοδικό μαγειρικής Cook Book. Η συνταγή αυτή περιέχει πάρα πολύ απλά αλλά πολύ προσεχτικά επιλεγμένα σε ποιότητα υλικά που μπορούν πολύ πολύ εύκολα και το κυριότερο, γρήγορα 3 ταψάκια κουλουριών...εξαιρετικά μοσχοβοληστών και ευκολοφάγωτων. Και πέτυχαν και βγήκαν ωραιότατα. Σαφέστατα και έβαλα κι εγώ τη δική μου πινελιά προσαρμόζοντάς τη συναγή στα μέτρα μου. 

Εάν θέλετε κι εσείς κουλουράκια βουτυρένια, διακριτικά αρωματισμένα με  βανίλια και εξαιρετικά τριφτά σαν μπισκότο τότε δείτε κι αυτήν την εκδοχή!!!! 



Υλικά:
400 γρ. βούτυρο αγελαδινό (χρησιμοποίησα L**pak) απ' το ψυγείο
1/2 σακουλάκι (σχεδόν 250 γρ.) άχνη ζάχαρη
2 αυγά (χρησιμοποίησα φρέσκα ώστε να δώσουν περισσότερο χρώμα και γεύση)
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανιλέτα
700-750 γρ. αλεύρι μπλε καλής ποιότητας

Για τη επάλειψη:
1 αυγό αραιωμένο με 1 κουτ.γλ.νερό

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε κυβάκια το κρύο βούτυρο και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με την άχνη. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα.
  3. Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη αρκετά σφιχτή και ελαφρώς τριφτή.
  4. Στρώνουμε αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος στα ταψιά μας και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180΄ βαθμούς.
  5. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης στα χέρια μας και τις δουλεύουμε ελαφρά να μαλακώσουν. Πλάθουμε σε πλεξούδες και αραδιάζουμε τα κουλουράκια μας στα ταψιά με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  6. Αλείφουμε τα κουλουράκια μας με το διάλυμα αυγού και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για περίπου 25' λεπτά ή έως ότου χρυσίσουν τα κουλούρια μας. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε σε ερμητικά αεροστεγή σκεύη!!!

(για ακόμη μια φορά) καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις