Πατατοκεφτέδες παραδοσιακοί

Γεια σας καλοί μου φίλοι!!! Είχαμε καιρό να τα πούμε αλλά είχα τρεχάματα, με την καλή έννοια όμως!!! Έλειψα στην πρωτεύουσα για σχεδόν 1 μήνα για λόγους εργασιακούς,  οι γευστικές μου όμως "περιπλανήσεις" δεν σταμάτησαν καθόλου! Μαγείρεψα για τους φίλους μου και "εξερεύνησα" μικρά γευστικά μονοπατάκια τα οποία και κατέγραφα ούτως ώστε να σας κάνω ένα πλήρες αφιέρωμα με τις απόψεις μου γι' αυτά!
Για την ώρα όμως ας μην σας κρατάω πεινασμένους! Σας ετοίμασα πανεύκολους παραδοσιακούς πατατοκεφτέδες να τσιμπήσετε μέχρι να έρθει η ώρα για το μεσημεριανό σας!!! Η συνταγή είναι αυτή που ακολουθεί εδώ και χρόνια η μαμά μου και οι θείες μου και πάντα βγαίνει πετυχημένη! 


Υλικά για σχεδόν 30-35 κομμάτια:
2 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και βρασμένες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο αυγό 
25 γρ. (ένας κύβος) φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός 
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ τις πατάτες και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. 
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις κρύες και λιωμένες πατάτες μαζί με το τυρί, το αυγό,  τα κρεμμύδάκια και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να ενσωματωθούν, σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει καλά το μείγμα.
  3. Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζουμε το μπολ απ' το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Εάν το μείγμα μας κολλάει στα χέρια τότε ανά διαστήματα τα βρέχουμε με λίγο νεράκι. 
  4. Αλευρώνουμε καλά τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο που πρώτα έχει κάψει καλά. Γυρνάμε και από την άλλη τους πλευρά και μόλις ροδίσουν ομοιόμορφα τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!!!!

Tip---> Eίναι πολύ σημαντικό το μείγμα μας να έχει κρυώσει καλά μέσα στο ψυγείο ούτως ώστε οι πατατοκεφτέδες μας κατά το τηγάνισμα να μην έχουν φόβο να μας διαλυθούν!!

Καλή σας απόλαυση!!!



Σχόλια

  1. Μια ιδεα τωρα λεω.Αν προσθεταμε βρασμενες ψιλοκομμενες γαριδες η τονο κονσερβας σε νερο η σολωμο...Θεε και Κυριε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν αμάν!!!!!!!! Θα έχει γούστο!!!!!! Θα είναι σαν να τρώμε πατατο-τονοσαλάτα σε μορφή κεφτέδων!!!!! Ναι αμέεεε γιατί όχι????? :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις