Τηνιακό πατατάτο πανεύκολο Νο2 (εμπνευσμένο από τη Δέσποινα) :)

Ευχαριστώ Δεσποινάκι για την ιδέα!!! Το έφτιαξα κι εγώ με τον τρόπο που μου είπες και βγήκε εξαιρετικό!!!




Υλικά:
1 φάκελος σκόνη για πουρέ
γάλα (όσο συνιστάται από τις οδηγίες)
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
2 πρέζες πιπέρι
1κοφτή κουτ.σ. βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο
1 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
5-6 κλαδάκια ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού σφίξει, ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν.
  2. Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ. 
  3. Στο μπολ με τον πουρέ προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τον μαϊντανό  το βούτυρο, τη μισή ποσότητα τυριού και τα ανακατεύουμε. Εάν το μείγμα μας βγει πολύ σφιχτό προσθέτουμε ακόμη ένα μικρό αυγό χτυπημένο.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρέξ και το στρώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  5. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και χαράσσουμε γραμμές με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180' βαθμούς  των αντιστάσεων για 30-45 λεπτά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα το εσωτερικό όπως τα κέικ.
  7. Αφού ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε σε κομμάτια ιδανικά αφού είναι χλιαρό το πατατάτο μας. Τρώγεται πολύ πολύ ευχάριστα και κρύο σαν μεζεδάκι. Ταιριάζει υπέροχα με μπόλικη σαλάτα της επιλογής μας!!!

Καλή σας επιτυχία!
Χαιρετισμούς από την Τήνο!!!


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις