Φιογκάκια με σάλτσα ροκφόρ και μαϊντανό!!!

Πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή!!!







Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια (φαρφάλες)
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρης/light
70 γρ. τυρί ροκφόρ θρυμματισμένο
1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλογραβιέρα/κεφαλοτύρι τριμμένη
6-7 φυλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτ.σ. κοφτή βιτάμ
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και βάζουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις φουσκώσουν αποσύρουμε και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βιτάμ και το ροκφόρ και ξαναβάζουμε στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το ροκφόρ.
  4. Προς το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό  το αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας διαρκώς για να ενωθούν και να μην κολλήσει η σάλτσα.
  5. Στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσουν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στη συσκευασία. Σουρώνουμε, ξεβγάζουμε με τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε καλά. Εάν θέλουμε τα βουτυρώνουμε λίγο.
  6. Σερβίρουμε με τη σάλτσα ροκφόρ και επιπλέον τριμμένο τυρί αν μας αρέσει!!!

Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις