Κοτοπιπερόπιτα με σπιτικό χοντρό φύλλο!!!!

Υπέροχη πίτα με την "καθαρή" γεύση του κοτόπουλου ενισχυμένη με τη γλύκα της κίτρινης πιπεριάς!

Υλικά:
Για τη γέμιση
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 μέτρια κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (τα τεμαχίζουμε και σε μικρότερα κομματάκια)
1 γεμ.κουτ.σ. βούτυρο
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος light
1 αυγό
1 σφηνάκι λευκό/κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
150 γρ. γκούντα τριμμένο
1 κουτ.γλ. πάπρικα
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
αλάτι-πιπέρι
Για το φύλλο
8 κουτ.σ.ελαιόλαδο
2/3 ποτηριού νερό
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (περίπου 3 κούπες)
σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη με ρίχνουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι ζυμώνοντας συνεχώς μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δεν θα κολλάει. Το μαζεύουμε σε μπάλα, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
  2. Σε ένα αντικολλητικό  φαρδύ τηγάνι, σοράτουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι ελαφρώς να γυαλίσει.Μέσα σ' αυτά ρίχνουμε το κοτόπουλο, την ψιλοκομμένη πιπεριά και τα μανιτάρια ανακατεύοντας απαλά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
  3.  Σβήνουμε με το κρασί και σε μέτρια θερμοκρασία περιμένουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά  και να πάρουν λίγο χρώμα. 
  4. Αφήνουμε τη γέμιση να μισοκρυώσει,  μέσα σ' αυτή προσθέτουμε το αυγό αφού το χτυπήσουμε λίγο και την κρέμα γάλακτος. Σ' αυτό το στάδια αν θέλουμε ρίχνουμε το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Πιάνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια.
  6. Στρώνουμε 3 φυλλαράκια σε ένα ταψί λαδωμένο και τα ενώνουμε ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους. 
  7. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με μια κουτάλα. Πασπαλίζουμε το γκούντα.
  8. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. Αλείφουμε με λίγο γάλα και χαράσουμε σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω).
  9. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι εάν θέλουμε.
  10. Ψήνουμε την πίτα μας στους 190' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να χρυσαφίσει!!!!

Σερβίρουμε χλιαρή ή και κρύα!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

ΣΗΜ: Όσο είναι φρεσκοψημένη η πίτα μας το φύλλο είναι πολύ τραγανό, τη δεύτερη μέρα ελαφρώς μαλακώνει και τρώγεται ακόμη πιο εύκολα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις