Σπαγγέτι τρικολόρε με λευκή σάλτσα 4 τυριών!!!





Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι τρικολόρε
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
  • 1 κουτ.γλ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ.τσ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζ.τσ. θρυμματισμένο ροκφόρ
  • 1 φλιτζ.τσ. ρεγκάτο
  • 1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι 
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις κρέμες γάλακτος να πάρουν μια βράση κι έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το ροκφόρ ταράζοντας συνέχεια ώσπου να ενσωματωθεί και να "σπάσει" λίγο το χρώμα τις σάλτσας.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα, το κεφαλοτύρι και τέλος το ρεγκάτο ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή θερμοκρασία. Τελευταίο ρίχνουμε τον μαϊντανό.
  4. Αφού λιώσουν τα τυριά και γίνει σχεδόν λεία η σάλτσα και ελαφρώς πηχτή αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα περνάμε από κρύο νερό για να ξεπλυθούν και να σταματήσει ο βρασμός τους και τα σερβίρουμε με τη λευκή σάλτσα!!! Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγο από το τρίμμα!!!


Καλή σας όρεξη!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις