Σουφλέ μελιτζάνας εύκολο ! ! !



Υλικά:

  • 5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 κουτ.κανέλα
  • 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος 
  • 1 φλιτζ.τσ. ρεγκάτο/γκούντα τριμμένο
  • 1/3 φλιτζ.τσ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:
  1. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρώς να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα ίσα να γυαλίσουν και σοτάρουμε τον κιμά ώστε να αλλάξει χρώμα.
  3. Ρίχνουμε μέσα στον κιμά τον πελτέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε με 1 1/2 ποτήρι νερό.Αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου σωθούν όλα τα υγρά.
  4. Στρώνουμε μία στρώση μελιτζάνας προσέχοντας να μην μείνουν κενά ενδιάμεσα σε ένα πυρέξ ή ταψί και αδειάζουμε ομοιόμορφα τον κιμά.
  5. Απλώνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες μελιτζάνες και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
  6. Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλατοπίπερο και τα τυριά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180' βαθμούς έως ότου ροδίσει το φαγητό.
  7. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε!!!


Είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό!!!!

Σημ.: Και σε αυτή την περίπτωση οι μελιτζάνες μπορούν να μισοψηθούν στο γκριλ αντί να τηγανιστούν για ένα ελαφρύτερο αποτέλεσμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις