"Μακαρονένιο" πεντανόστιμο, στο φούρνο! ! !

Πέννες/ριγκατόνι σουφλέ με τυρί!





Υλικά:

  • 1 πακέτο πέννες/ριγκατόνι
  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
  • 1 κουτ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 1/3 φλιτζ.τσ. γάλα
  • φρεσκοτριμμένο μείγμα δενδρολίβανο-θυμάρι-κόλιαντρο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πέννες al dente. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ/ταψί. 
  2. Βουτυρώνουμε τις πέννες και περιχύνουμε με τις κρ.γάλακτος και το γάλα.
  3. Ανακατεύουμε με το σκόρδο, το μείγμα μυρωδικών και τη μισή ποσότητα τυριού.
  4. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε και την υπόλοιπη ποσότητα τυριού στην επιφάνεια των ζυμαρικών.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένω φούρνο, στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει και κάνει τραγανή κρούστα το σουφλέ μας.
  6. Σερβίρουμε ζεστό/χλιαρό!!!!!


Θα τα χάσετε με τη βουτυράτη   γεύση αυτού του πανεύκολου σουφλέ!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις