Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Cheese cake βύσσινο! ! !







Υλικά:
Για τη βάση

  • 1 μεγάλο πακέτο μπισκότα dijrstive
  • 1 κουτ.σ. γεμάτη βούτυρο λιωμένο απλό ή αυτό με το γιαούρτι
  • 1 πρέζα κανέλα

Για την κρέμα τυριού

  • 1 μεγάλο κεσεδάκι τυρί τύπου  philadelfίa
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • χυμός από 1 λεμόνι

Για την κρέμα τυριού-βύσσινο

  • 1 κονσέρβα βύσσινα
  • φέτες πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  1. Σπάμε τα μπισκότα να γίνουν σχεδόν σκόνη, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι για να στρώσει ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Ψήνουμε για10' λεπτά στον αέρα του φούρνου στους 170' βαθμούς για να τραγανιστεί η βάση. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το χωρίζουμε σε 2 επιμέρους μπολ.
  3. Στο ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα μαζί με το χυμό λεμονιού και στο άλλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς την κρέμα με 2 κουτ.σ. από το σιρόπι βύσσινο που έχει μέσα η κονσέρβα ώστε να σχηματιστούν νερά. 
  4. Μόλις η βάση κρυώσει απλώνουμε με κουτάλι την λευκή κρέμα τυριού, ρίχνουμε σκόρπια μερικά βύσσινα κι έπειτα από πάνω την κρέμα βύσσινο.
  5. Στολίζουμε με τις φέτες πορτοκαλιού!
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το γλυκό μας τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας