Κοτόπουλο φούρνου με καραμελωμένες πιπεριές!!!

Υλικά:

  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2/3 ποτηριού νερού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σ.μουστάρδα
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.Τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο.
  2. Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε μικρές λωρίδες τις πιπεριές.Την τοποθετούμε κι αυτή μέσα στο μπολ.
  3. Λιώνουμε το σκόρδο και πράττουμε ομοίως.
  4. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά του μπολ και σκορπίζουμε τη μισή ποσότητα σε ταψί ή πυρέξ.
  5. Πλένουμε τα κοτόπουλα καλά και τα τοποθετούμε πάνω από τα απλωμένα λαχανικά στο ταψί.
  6. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι μαζί με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.
  7. Σκορπάμε τα υπόλοιπα λαχανικά που κρατήσαμε πάνω στα κοτόπουλα και ενδιάμεσά τους.
  8. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
  9. Τοποθετούμε από λίγο βούτυρο σε ένα κενό σημείο κάθε μπουτιού.
  10. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  11. Συμπληρώνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 180΄ βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα κοτόπουλα.

Μιαμμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις