Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μπανόφι 2 φάσεων!!!

Αυτό το γλυκάκι έχει ιταλική καταγωγή και στην original εκδοχή του είναι μεν νοστιμότατο είναι δε πάραααααα πολύ βαρύ. Γι' αυτό κι εγώ προκειμένου να γλιτώσω λίγο από αυτό το "βάρος" του, του έκανα μια παραλλαγούλα και κέρδισα και "χώρο"" να το παντρέψω με άλλη μια γεύση που χρησιμοποιώ πολυ, τη σοκολάτα-πραλίνα!!!! Μιαααααααααααμ


Υλικά:

  • 2 κρέμες γάλακτος 35% ή 2 φυτικές
  • 3 μπανάνες
  • 3 κουτ. σ. μερέντα (πραλίνα φουντουκιού)
  • 2 γεμάτες κουτ.σ.άχνη ζάχαρη
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • μπισκότα σαβαγιάρ
  • μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/3 φλιτζ.γάλα μαζί με 1 κουτ. σ.κονιάκ ή άλλο ποτό άγλυκο
  • σοκολατένιοι κόκκοι ρυζιού ή νιφάδες σοκολάτας



Εκτέλεση:

  1. Βούτηξα στιγμιαία τα σαβαγιάρ και τα πτι-μπερ μέσα στο γάλα με το ποτό.
  2. Έστρωσα στον πάτο μιας στρογγυλής βαθιάς πιατέλας τα πτι-μπερ.
  3. Έβαλα γύρω γύρω στα τοιχώματα της πιατέλας τα σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Χτύπησα την μία κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί, έριξα την μερέντα και συνέχισα το χτύπημα για να ενσωματωθούν.
  5. Άπλωσα τη σοκολατένια κρέμα πάνω στα πτι-μπερ ομοιόμορφα.
  6. Έστρωσα άλλη μια δόση πτι-μπερ πάνω από αυτή.
  7. Στο μεταξύ πολτοποίησα 2 μπανάνες μέσα στο μούλτι μαζί με το μισό χυμό λεμονιού και την άπλωσα κι αυτήν ομοιόμορφα πάνω απ' τα μπισκότα.
  8. Έκοψα την τρίτη μπανάνα σε ροδέλες, τις βούτηξα κι αυτές στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τις έστρωσα στην επιφάνεια της κρέμας-μπανάνα.
  9. Πασπάλισα με το σοκολατένιο ρύζι και...
  10. έβαλα στο ψυγείο για 4 ώρες!!!!



Τέλειος ο συνδυασμός σοκολάτας-μπανάνας!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας