Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Cheese cake!!!





















Υλικά για 8 μερίδες:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 1/2 πακέτο τυρί κρέμα philadelfia
  • χυμός από 1 λεμόνι μικρό
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα dijestive
  • 1/2 πακέτο βούτυρο ή βούτυρο με γιαούρτι
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας (φράουλα, κεράσι, ροδάκινο κλπ)
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Σπάμε καλά τα μπισκότα, τα απλώνουμε σε ένα πιρέξ ή φόρμα, περιχύνουμε με το βούτυρο που πρώτα έχουμε λιώσει και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 10' λεπτά
  2. Στο μεταξύ χτυπάμε το τυρί με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμόνι.
  3. Βγάζουμε από το φούρνο τα μπισκότα, αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με την κρέμα.Βάζουμε σρο ψυγείο για 3 ώρες.
  4. Μετά από αυτό το διάστημα, απλώνουμε την μαρμελάδα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1' ώρα ακόμη.

Είναι υπέροχο χωρίς υπερβολές





2 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ LIGHT ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολυ! Λοιπόν μπορείτε να αντικαταστήσετε το πλήρες philadelfia με το light philadelfia καθώς από μόνο του είναι πολύ βαρύ.Επίσης μπορείτε να βάλετε cottage cheese ή ανθότυρο. Ενδέχεται βέβαια να γίνει η κρέμα λίγο πιο αραιή και να χρειαστεί περισσότερη ώρα μέχρι να δέσει.Τα μπισκότα dijestive μπορούν να αντικατασταθούν με τα ολικής αλέσεως.
    Το ζαχαρούχο γάλα είναι απαραίτητο γι' αυτό και δεν συστήνω να το παραλείψετε. Προτιμήστε απλά τις light εκδοχές των υπολοίπων υλικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας