Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Παρατσάκ τούρτα!!!







Υλικά για 8 μερίδες:



  • 1 1/2 πακέτο πτι-μπερ
  • 1 topping  σιρόπι καραμέλα
  • 1 κουταλιά ουίσκι ή κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας
Για την κρέμα σοκολάτα:



  • 1 κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 1/2 βαζάκι μερέντα ή νουτέλλα

    Για την κρέμα βανίλια:



    • 1 φυτική σαντιγύ σε κονσέρβα
    • 1/2 κούπα τσαγιού γάλα φρέσκο ή αραιωμένο
    • 2 βανίλιες άρωμα
    • 4 κουτ. σούπ. άχνη ζάχαρη
    Εκτέλεση:
    1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και έπειτα προσθέτουμε την νουτέλλα.
    2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα΄μέχρι να διογκωθεί, ρίχουμε σιγά-σιγά την άχνη, τις βανίλιες και το γάλα να ενωθούν καλά.
    3. Σε ένα πιρέξ βάζουμε μια στρώση μπισκότα και ραντίζουμε με το μισό ποτό.
    4. Απλώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτα.
    5. Από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα ραντισμένα.
    6. Έπειτα την κρέμα βανίλια απλωμένη πολύ καλά.
    7. Περιχύνουμε το topping καραμέλα κάνοντας σχήματα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
    8. Πασπαλίζουμε τα τριμμένα μπισκότα ομοιόμορφα
    9. Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2' ώρες!





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας